Werken met EGO tuinmachines zonder uitstoot (copy) (copy)

Branded Content

Werken met EGO tuinmachines zonder uitstoot 

Hortipoint Mediaproducties in samenwerking met Stierman de Leeuw.
Dit artikel valt buiten verantwoordelijkheid van de redactie.

 

De tuinmachines van EGO worden elektrisch aangedreven en zijn in vergelijking met brandstof aangedreven machines eenvoudiger, schoner, stiller en geven minder trillingen. Alle machines worden aangedreven met dezelfde 56 V accu’s.

Het brede assortiment van EGO tuinmachines bestaat uit grasmaaimachines in de vorm van een loopmaaier en een zeroturnmaaier. Voor het onderhoud van grasvelden en hagen heb je een keuze uit verschillende bosmaaiers en heggenscharen. Ook voor het zagen van bomen en takken zijn er kettingzagen en stokzagen.  Kies je voor een multi-tool dan kun je daar een grastrimmer, bosmaaier stokheggenschaar, snoeizaag of rolbezem op aankoppelen. Uit het brede assortiment kies je de machines die passen bij de werkzaamheden die je uitvoert.  Alle hiervoor genoemde machines werken op alle handgedragen 56V accu’s uit het EGO assortiment, zelfs de zitmaaier.

De EGO tuinmachines zijn voorzien van de nieuwste technieken. De bosmaaier is uitgerust met powerload technologie. Bij het vernieuwen van de maaidraad neem je een nieuwe maaidraad en steekt deze door de maaikop en je zorgt dat de maaidraad aan beide zijden dezelfde lengte heeft. Met een druk op de knop wordt de draad in de maaikop opgewonden en is de bosmaaier weer klaar voor gebruik. Ook wordt de Line-IQ technologie gebruikt om de maaidraad automatisch op de goede lengte te houden. Door deze technologie hoef je niet meer ’teappen’ voor het langer maken van de maaidraad. Maar de intelligentie in de maaikop houdt de maaidraad op de juiste lengte. Dit voorkomt extra slijtage aan de maaikop.

Bij de kettingzaag is de ketting altijd op de juiste spanning door de automatische kettingspanner. Dit verhoogt de veiligheid bij het werken met de kettingzaag.

„Met EGO hebben wij een breed assortiment tuinmachines voor de professionals in de groene sector die in prijs en kwaliteit de concurrentie met de andere merken gemakkelijk aankunnen”, zegt Andre Kors, accountmanager EGO Power+ bij importeur Stierman de Leeuw. 

Accu

De EGO tuinmachines kunnen allemaal werken met dezelfde accu’s. Heb je meer vermogen nodig dan kies je een accu met meer opslagcapaciteit. Er zijn accu’s met een opslagcapaciteit van 2,5 Ah tot accu’s van 12,0 Ah. Dit zijn allemaal accu’s van 56 V en hebben dezelfde vorm en opbouw.

Bij het laden en ontladen van een accu ontstaat warmte. De accucellen liggen zodanig aan de buitenkant van de behuizing van de accu gerangschikt dat de warmte gemakkelijk kan worden afgevoerd. Ook zijn de accucellen uitgerust met KeepCool faseveranderend materiaal. Dit materiaal neemt warmte op en voorkomt daardoor dat er oververhitting ontstaat in de accu. Naast deze vorm en opbouw is de accu ook voorzien van software en microprocessors die de accu continu aansturen en onder controle houden. Hoe intensiever een accu wordt gebruikt, des te heter deze wordt. Hoe meer vermogen er wordt gegenereerd, des te meer hitte er vrijkomt. Bij EGO-machines zit de accu aan de buitenkant van de machine. Hierdoor blijven ze langer koel en kunnen ze gedurende de gehele werktijd vermogen leveren. De robuuste behuizing zorgt ervoor dat de accu beschermd is tegen stoten en trillingen en de elektronica niet kan worden aangetast door vocht en stof.

„Het vermogen dat een accu kan leveren ontstaat door het voltage en de ampères. Doordat EGO werkt met 56 Volts accu kunnen deze meer vermogen leveren dan een accu met een lager voltage. Een accu van 12 Ah kan 672 Wh vermogen leveren”, geeft Andre Kors aan.

Voor het opladen van accu’s zijn er verschillende opladers. Met een snellader van 700 W kun je een 2,5 Ah accu in minder dan 30 minuten opladen. Het opladen van een 12 Ah accu neemt met deze snellader 75 minuten in beslag.

Wanneer je meerdere accu’s moet opladen is een multipoort laadbox een goede optie. Deze laadbox wordt gekoppeld aan een 1.600 W snellader en daarmee laad je 1 tot 6 accu’s tegelijk op.

Tijdens het opladen wordt bij alle laders de oplader gekoeld waardoor er geen kans op oververhitting is. Bij de kleine laders wordt tijdens het opladen ook de accu gekoeld.

EGO bladblazer

De EGO ruggedragen bladblazer heeft in de booststand een blaascapaciteit van 1020 m3 per uur met een luchtsnelheid van 193 km per uur.   De twee accu’s zijn aan de buitenkant geplaatst en hierdoor gemakkelijk verwisselbaar.

Maaikop

De maaikop van de EGO bosmaaier heeft Line IQ. De draadlengte wordt door de software in maaikop automatisch op de juiste lengte gehouden. Het “teppen” is niet meer nodig en dit geeft minder slijtage van de maaikop en altijd de gewenste lengte van de maaidraad.

Powerload

 

Bij een maaikop met powerload steek je de gewenste voorraad van de maaidraad door de maaikop. Zodra de lengte aan beide zijden van de maaikop gelijk is druk je op de knop voor powerload en de draad wordt automatisch in de maaikop opgewonden.

Multipoort laadbox

 

Voor het tegelijk opladen van 1 tot 6 accu’s kun je gebruik maken van de multipoort laadbox. Je plaatst de accu’s in deze laadbox en met de snellader worden deze tegelijk opgeladen. Wanneer een accu volledig is geladen zie je aan de ledaanduiding op de accu.

Carel Anken, Carel Huis Tuin Keuken:

‘Prettig werken met betrouwbare machines’

 

„Wij zijn ongeveer zeven jaar geleden begonnen met de elektrische grasmaaier van EGO. Nu hebben we veel meer machines van EGO waarmee we het tuinonderhoud bij bedrijven en particulieren uitvoeren”, zegt Carel Anken van Carel Huis Tuin Keuken in Houten.

„Op al deze machines van EGO past dezelfde accu. Wij werken met losse accu’s en kunnen van tevoren vrij goed inschatten hoeveel accucapaciteit we nodig hebben bij een klus. We nemen dan voldoende accu’s mee en laden die thuis weer op met de snellader.”

„In de 7 jaar dat we met EGO werken hebben we weinig storingen gehad en het onderhoud van de machines doen we samen met onze dealer LMB Hoogendoorn in Houten. Naast de grasmaaier werken we veel met de multi-tool waaraan we verschillende machines koppelen. Het zijn betrouwbare machines waarmee wij prettig en goed kunnen werken voor onze klanten. Met Hoogendoorn hebben we een goede relatie en wanneer er een nieuwe machine op de markt komt laat de dealer ons hiermee kennis maken en zo kunnen wij ervaren of deze voor ons interessant is om aan te schaffen.”


  Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.tuinenlandschap.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
 • Werken met EGO tuinmachines zonder uitstoot (copy) (copy)

  Vorige

  1.


  Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.tuinenlandschap.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
 • Werken met EGO tuinmachines zonder uitstoot (copy) (copy)

  Volgende

  1.