Leveranciersnieuws (copy) (copy)

Leveranciersnieuws

De informatie in deze rubriek is verstrekt door de leveranciers

Veelzijdige ooievaarsbek

Ooievaarsbek (Geranium) verrast elk jaar weer met stralende bloemen en frisgroen blad. Deze vaste plant is ook nog eens bijzonder veelzijdig. Voor elke tuin is wel een mooie Geranium te vinden. Ooievaarsbek wordt veel toegepast in tuinen, van natuurlijke tot strakke moderne tuinen. De bloemen van ooievaarsbek zijn aantrekkelijk voor vlinders, bijen en hommels De weelderig bloeiende planten zijn mooi in combinatie met andere vaste planten, zoals siergrassen en zonnehoed (Echinacea). Of als bodembedekker, bijvoorbeeld rondom een vlinderstruik (Buddleja).

MT100-minirupslader

Bobcat heeft de nieuwe MT100-minirupslader geïntroduceerd, die handmatige arbeid overbodig maakt en een goed alternatief biedt voor het gebruik van kruiwagens, spades en ander handgereedschap bij klussen in de groenvoorziening. Met een standaardbreedte van amper 904 mm en een gewicht van slechts 1.500 kg kan de MT100 gemakkelijk door nauwe doorgangen en wordt werken in kleine ruimten een stuk eenvoudiger. Ondanks zijn compacte afmetingen beschikt de minirupslader over een nominaal bedrijfsvermogen van 460 kg en een kiplast van 1.314 kg.

Bandenzaag op accu

De CE001GZ is een professionele, krachtige en milieuvriendelijke doorslijper. Omdat hij op twee XGT 40 V Max-accu’s werkt kun je er snoerloos mee doorslijpen bij de aanleg van tuinen, openbaar groen en straatwerkzaamheden. Werken met een stinkende, knetterende, door brandstof aangedreven doorslijper is niet meer nodig en de risico’s van kwartsstof worden beperkt door de standaard wateraansluiting. Ook het tijdrovende en brandgevaarlijke brandstof bijvullen is voorbij; voortaan vervang je de accu’s met één handbeweging en kun je meteen weer verder.

Kate bench van teakhout

De Kate bench is gemaakt van het allerbeste gecertificeerde (plantage) teakhout, geoogst volgens de geldende normen op het gebied van verantwoord bosbeheer. Het zit- en ruggedeelte is bekleed met weer- en UV-bestendig Textilene. De zachte, verende textuur van het hoogwaardig polymeerweefsel zorgt voor een comfortabel zitten. In combinatie met de weerbestendigheid van de Kate-serie, maakt dit de bank tot het ideale toevluchtsoord om buiten te ontspannen. De Kate bench is, net als de hele Kate-collectie, beschikbaar in drie kleuren: zwart, wit of taupe.

Accukettingzaag met koppeling

Husqvarna presenteert T542i XP en 542i XP, ’s werelds eerste accukettingzaag met koppeling. De nieuwe kettingzaag is ontworpen voor boomverzorgers en is voorzien van een innovatieve centrifugaalkoppeling, wat zorgt voor kickstart-energie en een uitstekende zaagcapaciteit. De accu aangedreven zaag is geluidsarm en geeft weinig trillingen, produceert geen CO2-uitstoot tijdens het gebruik en allemaal zonder afbreuk te doen aan efficiëntie. De nieuwe kettingzaag bestaat in twee versies, de T542i XP-tophandle variant en de 542i XP met handgreep achteraan.

Drop Design Spa

Drop Design Spa is een buitenspa van hoge kwaliteit met een uitmuntend design. Deze ergonomische spa is gebruiksvriendelijk en bezorgt een luxueuze wellness-ervaring, in het comfort van eigen achtertuin of terras. Drop Spa is ontworpen en gemaakt in Finland, het land van duizend meren. Deze spa kan naadloos worden geïntegreerd in elke buitenruimte, of worden ingebed in het terras voor een nog subtielere look. Drop is minimalistisch Scandinavisch design op zijn best; strakke lijnen, eenvoudig en elegant, geïnspireerd door de natuur.

Klimaatadaptieve betontegel

De Flood Twin-grasbetontegel is vanaf nu verkrijgbaar. De Flood Twin is de opvolger van de iconische Flood Bold-tegel en is op duurzaamheid doorontwikkeld door Rain(a)Way. De Flood Twin is gemaakt van Reduton, een cementloos beton wat een innovatie is van v.d. Bosch Beton. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot tijdens productie drastisch verlaagd.  De hoogte van de Twin is ten opzichte van de Bold 2 cm ingekort, wat zorgt voor materiaalbesparing. Ook zijn de facet-randen verfijnder gemaakt, wat ten goede komt aan het snijpunt van het gras.

KORT

Wie biodiversiteit in een gebied wil versterken, komt voor keuzes te staan. Wat je ook kiest – meer groen toevoegen, beheertype omvormen of anders beheren – het kost geld. Op de natuurkansenkaart van NL Adviseurs kun je tot op de berm nauwkeurig zien welke natuur­potenties er zijn en hoe je die kunt realiseren.

www.nladviseurs.nl

CROW Levende Stad en iAMPro vormen vanaf dit jaar één gezamenlijk netwerk. Tijdens het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte is de nieuwe naam bekendgemaakt: CROW Essit. Door de krachten te bundelen is het vakgebied beter voorbereid om integraal samen te werken aan  maatschappelijke opgaven van de fysieke leefomgeving.

www.trayplant.nl

Sociaal ontwikkelbedrijf iederz is de nieuwe assemblagepartner van Innolumis Public Lighting, ontwikkelaar en producent van slimme en energiezuinige straatverlichting. iederz tilt haar activiteiten op het gebied van assemblage naar een hoger niveau vanuit een speciaal ­ingerichte Innolumis-afdeling in haar nieuwe gebouw in Groningen.

www.innolumis.com

Het Duitse bedrijf Novus Dahle wordt de 36e partner van de Cordless Alliance en zal professionele accu-tackers aanbieden voor het bevestigen van diverse materialen op basis van het Cordless Alliance System.

www.novus-dahle.com


  Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.tuinenlandschap.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
 • Leveranciersnieuws (copy) (copy)

  Vorige

  1.


  Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.tuinenlandschap.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
 • Leveranciersnieuws (copy) (copy)

  Volgende

  1.